Полковник и адвокат - кандидати на БСП за кметове в Поморие и Карнобат

16:53, 06 юли 15 / Политика 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната структура на БСП представи днес двама от кандидатите си за кметове на населени места в региона. В Поморие от левицата са заложили на името на Никодим Стоянов, а в Карнобат със старата номенклатура ще се бори Тодор Байчев. И двамата са получили пълна подкрепа от ръководството на БСП.

„И с двамата се познавам много добре, заставам с името си зад техните кандидатури. Искам да ви уверя, че ще дам всичко от себе си, за да постигнем успех на предстоящите местни избори”, заяви с увереност по време на представянето на двамата кандидати бургаският депутат Атанас Зафиров.

От своя страна и двамата кандидат-кметове бяха категорични в това, че ще работят основно затова младите хора да не бягат от малките населени места, както и за привличането на повече финансови средства в по-малките общини.

По думите на Никодим Стоянов една от първите и най-важни точки от предизборната му платформа ще бъде възстановяването на длъжността омбудсман в Поморие. Стоянов обясни, че в приоритетите му са още незавършените инфраструктурни проекти в крайморския град, като изграждането на яхтено пристанище, нова автогара и няколко спортни съоражения. В акцентите от управлението му ще залегнат и поддържането на поморийското езеро, изграждането на изкуствени плажове от юг и повече озеленени площи.

Стоянов не скри, че малко след издигането на кандидатурата му е имал разговор с един от лидерите на ДПС в областта Хюсеин Мехмед. Дали обаче Движението за права и свободи е дало положителен отговор затова, че ще подкрепи Никодим Стоянов на изборите, така и не стана ясно.

Другият кандидат на БСП Тодор Байчев пък твърдо заяви, че Карнобат е длъжник на селата и ще работи основно в тази насока, като ще продължи досегашните проекти на кмета Димитров. Байчев даде ясен знак, че между него и настоящия кмет няма никакво напрежение, макар че ръководството на БСП пожела да заложи именно на Тодор Байчев, вместо на дългогодишния си съпартиец Георги Димитров.

На въпрос от страна на медиите как очакват да се разпредели в такъв случай вота в Карнобат, народният представител Атанас Зафиров обясни, че всяко управление си имало начало и край.

„Аз наистина смятам, че едно от най-големите преимущества в развитието на БСП през последните няколко години е въвеждането на мандатността. Наистина смятам, че това е било една своеобразна спирачка в развитието на партията и я е запушвало през годините досега - натрупването на мандат след мандат. Не виждам никаква драма в това, че когато човек постигне два мандата, може да потърси други предизвикателства, за да се даде път на нови лица, с нови виждания. И в този ред на мисли съм убеден, че Карнобат ще има нов кмет и той ще се казва Тодор Байчев”, каза още червеният лидер.

Байчев допълни думите на Зафиров с факта, че Георги Димитров се е обявил за независим. Това било показателно за намеренията му един вид да загърби БСП. Само преди няколко дни пък от АБВ пък не скриха симпатиите си към настоящия карнобатския кмет, като съобщиха, че политическото решение на партията на Първанов е да го подкрепи в битката му за кметския стол наесен.

До края на месец август ще е готова и листата за общински съветници, като полковникът Никодим Стоянов има идея те да се сменят на ротационен принцип през 2 години. В момента ръководството на партия обсъжда варианти за евентуални коалиции с други леви партии. На 11 юни трябва да се разбере и името на човека, който ще застане срещу Димитър Николов от ГЕРБ.

Никодим Стоянов е роден 1956 година в град Поморие. Завършил е Политехническа гимназия „Георги Димитров” в същия град. През 1978 година получава диплома от Висшето военно артилерийско училище в Шумен. След това Стоянов завършва с отличие Военно-политическата академия в Москва. От 1978 до 2008 година служи във Военно-въздушните сили и Генералния щаб на Българската армия. Никодим Стоянов е заемал позициите: командир на взвод, зам.-командир на войсково формирование, началник на отделение в щаба на Военно-въздушните сили и началник направление „Връзки с обществеността” в канцеларията на началника на Генералния щаб на Българската армия. От 2008 до 2012 година работи като главен специалист „Човешки ресурси” във ВМА. От 2013 до 2015 г. Стоянов беше началник-отдел „Военно и почивно дело” към ДНА-Бургас. От 2012 г. е председател на БСП в Поморие.

Тодор Байчев е роден през 1973 г. Средното си образование завършва в Карнобат, а висшето - във Варненския свободен университет със специалност право. В момента е действащ адвокат по наказателно право. Председател е на БСП Карнобат от 2012 г.

И двамата са настоящи общински съветници от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама