Задържаният за нападението над Галина удушил баба си с найлонова торба

14:05, 06 юли 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Андонов, който е задържан за опита за убийство над 27-годишната Галина от Бургас, преди 7 години е удушил родната си баба с найлонова торба.

Тежкото престъпление е извършено на 5-ти декември 2008 година в Сливен. Георги отишъл в апартамента на жертвата си в кв. Българка, за да потърси убежище. Внукът и бабата обаче били в лоши отношения и 65-годишната Иванка не искала да го пусне да влезе. Младежът побеснял – натиснал с ръка входната врата и влязъл насила.

Удушил възрастната жена с найлонова торба. Завил тялото с килим и го напъхал под леглото, след което го затрупал с кашони. След жестокото убийство внукът задигнал бижутата и други вещи на баба си и избягал.

Тялото на възрастната жена е открито от дъщеря й, която живеела в Стара Загора. След като няколко дни тя не успяла да се свърже с майка си, на 8-ми декември решила да провери на място и се натъкнала на ужасната гледка. На следващия ден Георги е заловен и прави пълни самопризнания. И преди това убиецът имал криминално досие – осъждан е за кражби.

По информация на dir.bg преди да извърши жестокото престъпление Георги имал връзка с ученичка от Сливен. Той започнал да я преследва и заплашва, че ще я залее с киселина, когато тя решила да сложи край на взаимоотношенията им. Родителите на момичето били принудени да я водят и прибират от училище.

Самият Георги разказал пред полицаите, че убил баба си в момент на афект, тъй като преди това бащата на бившата му приятелка го е заплашил с пистолет. Той се уплашил и затова отишъл при баба си, за да потърси убежище. Много се ядосал, след като тя не го е приютила.

За жестокото убийство Георги е получил 9 години и 11 месеца лишаване от свобода. Осъждан е и за кражбите. Така общото му наказание е 12 години и 1 месец.

От 2008 година до момента Георги Андонов е в затвора. Нападението в събота сутринта над Галина в Бургас е извършил, докато е бил в отпуск от мястото за лишаване от свобода. По информация от полицията става ясно, че двамата имали връзка.

Пострадалата Галина е с над 10 прободни рани в областта на цялото тяло. Въпреки че състоянието й е стабилно, все още има опасност за живота й. Тя има нужда от спешно даряване на кръв. Всеки, който има възможност да дари, може да го направи всеки ден до 14,00 ч. в Кръвния център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама