Вицепрезидентът Маргарита Попова открива фестивала „Музите“ в Созопол

10:10, 05 юли 15 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10-то юбилейно издание на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” Созопол 2015 ще се проведе под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Тя ще участва в официалното откриване на фестивала днес от 20.30ч. на сцената на амфитеатър”Аполония”, съобщиха от пресцентъра на морската Община.

Преди това вицепрезидентът ще присъства в дефилето на участниците, което ще започне от СОУ „Св.св.Кирил и Методий” в 19.30 часа в и ще премине по маршрут - ул. „Одеса”,  ул. „Ропотамо”, площад „Черно море”, ул. „Републиканска”, Летен театър „Аполония”.

На следващия ден, в понеделник, Маргарита Попова ще участва и в арт сесията, която ще се проведе на централния плаж в морския град от 10.00 часа. Там участниците във фестивала ще изработват пясъчни фигури.

Преди 10 години Созопол приюти международния фестивал „Музите”, който успя през годините да се наложи като значимо и желано арт събитие за талантливи деца и младежи от цяла Европа.

Програмата на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”  Созопол 2015  включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивните дефилета, анимации и забавления в продължение на 10 дни.

В конкурсите и инвънконкурсната програма ще се представят 27 колектива и 43 индивидуални участници от 15 държави - Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия,Турция,Украйна,Канада, Молдова, Сърбия, Словения, Индия,Великобритания и България.

В Конферентната зала на Читалище ,,Отец Паисий" - Созопол ще бъде позиционирана изложба на Държавната агенция за българите в чужбина „България в моите мечти" с отличени творби на български деца и младежи от 4 континента. В рамките на фестивала ще бъдат представени 8 театрални постановки на изявени творци и 4 авторски продукции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама