Син на известен рали състезател се забърка в екшън с полицията в Слънчев бряг

16:19, 04 юли 15 25 1015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синът на известния германски автомобилен състезател Александър Бох – 19-годишният Даниел Бох от Смолян, сътвори истински екшън с полицията в Слънчев бряг. При рутинна проверка, вместо да покаже документ за самоличност, той насочил пистолет към органите на реда. Задържан е след щурм на спецполицаи в квартирата му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Екшънът започнал около 05,00 часа на 03-ти юли /петък/. Тогава е осъществена полицейска проверка в района на заведение „Баунс”. Даниел Бох не е показал личната си карта, а насочил оръжие към служителя на реда, след което побягнал, движейки се по централната алея на комплекса. Застигнат е от единия полицай, като отново насочил пистолета срещу него, зареждайки го демонстративно. Служителят на реда произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19-годишният нападател успял да избяга и да се укрие.

Главния секретар на МВР Георги Костов и директорът на ОД на МВР-Бургас Калоян Калоянов разпоредили акцията по задържането да се осъществи от служителите от „Специализираните полицейски сили” към МВР-Бургас, отчитайки наличието на множество обитатели на общежитието, както и нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет младеж, укриващ се в сградата.

Проведени са множество процесуално-следствени действия, като е установено, че синът на рали пилота се намира в апартамент в общежитие „Кристал” в Слънчев бряг.

Спецполицаите атакували апартамента, използвайки противокуршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността им. Това се наложило, в случай че младежът реши да стреля срещу тях.

Даниел Бох е обезвреден и задържан без да се налага взривяване на светлинно-звукова граната, както е било предвидено, ако обстоятелствата налагали това.Незаконно притежаваният боен пистолет „Макаров” заедно с боеприпаси към него е иззет. При извършения оглед са намерени и обискирани още палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа. Предполага се, че са предмет на престъпления, вероятно грабежи.

Установено е, че младежът е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян.

Даниел Бох е задържан за 24 часа. Повдигнато му е обвинение за това, че употребил сила или заплашил с цел да принуди орган на властта с незаконно притежавания пистолет. Престъпникът може да получи наказание лишаване от свобода до осем години. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа. Даниел Бох е приведен в следствения арест.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

По информация от Уикипедия Александър Борис Бох е германски автомобилен състезател и бизнесмен от германо-български произход. Той живее в Смолян. През 1996 г. се жени за Ралица Савова, която е сестра на известния български диджей Дамян. Александър Бох и Ралица Савова се разделят през 1997 година. Двамата имат син Даниел, който след развода остава при майка си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама