Гл. секретар Костов: Постигнатото от МВР-Бургас е явление в национален мащаб

12:57, 03 юли 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР в Бургас е с най-висок ръст по противодействие на престъпността от цялата страна в сравнение с предишната година. Това заяви главният секретар на вътрешното министерство Георги Костов, който пристигна лично в черноморския град на тържеството по повод професионалния празник на служителите в МВР – 5-ти юли. Той каза, че със 17 % са повече разкритите криминални деяния в областта през 2015 г. спрямо 2014 г., което е над средното за страната. Той определи този резултат като „явление в национален мащаб”.

Костов продължи, че това обаче далеч не е най-позитивната практика от изминалата година. В синхрон с местната власт служителите на МВР са поставили ново начало на общуване между всички отговорни институции по противодействието на престъпността и опазване на обществения ред. Разработената методология за опазване на реда и нощната тишина в Бургас вече се залагала за изпълнение и на национално ниво. А противодействието на незаконното строителство през последните няколко години на територията на община Бургас е неделима част от националната стратегия, която в момента се пропагандира.

„Тези резултати са повод за гордост, но и много задължават. С тези темпове на развитие догодина Бургас е готов за едноличен лидер в страната”, коментира Георги Костов.

На тържеството бяха отличени бургаски служители на МВР за постигнати високи резултати. Почетен знак III степен получиха старши инспектор Николай Николаев, началник на оперативния център на бургаската пожарна, и инспектор Михаил Христов, старши разследващ полицай.

Награда получи и бургаският журналист Петър Генчев – за оказано съдействие на полицията в задържането на извършители на телефонни измами. Той получи почетен медал на МВР със заповед на министър Румяна Бъчварова.

Церемонията завърши с поднасянето на венци и цветя на паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг бургаски полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама