Обвиненият за убийството на айтозлията Бехчет: Инвалид съм, пуснете ме от ареста

17:05, 01 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз съм инвалид и имам животни, които трябва да гледам” – с този мотив 47-годишният Динко Вълчев от бургаския квартал Банево поиска да бъде пуснат от ареста. Той е обвинен в жестокото убийство на Бехчет Ахмед от Айтос, за което Topnovini.bg съобщи по-рано.

Словоизлеянията на Динко обаче не успяха да трогнат съдия Стефан Стойков, който реши да го остави зад решетките.

Трагедията се е случила на 20-ти март. Айтозлията, който търгувал с животни, отишъл в къшлата на Динко за закупуване на агнета. Между двамата е възникнал скандал, заради който домакинът ударил с метален кол по главата Бехчет Ахмед. Динко изгорил тялото на жертвата си с помощта на друг мъж – Райно Иванов, който му помагал в отглеждането на животните. За да укрие следите по извършеното убийство, Динко нарязал автомобила на жертвата си, след което предал металните части за скрап в различни пунктове.

Преди дни полицията намери овъглени човешки кости край бургаския квартал Банево. Тогава за разпит бяха задържани двамата. Първоначално Динко обяснил, че помощникът му нанесъл смъртоносните удари по главата на животновъда, а не той. При втория разпит обаче животновъда направил пълни самопризнания. Противоречиви показания дал и Райно Иванов, който е бил привикан от служителите на реда в качеството си на свидетел, обясни адвокатът на обвиняемия – Красимир Кацарски.

Той поиска по-лека мярка за клиента си, тъй като от събраните доказателства не можело да се направи обоснован извод, че точно Динко е извършил жестокото убийство.

Държавното обвинение, в лицето на прокурор Георги Чинев обаче поиска на Динко да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той пледира, че макар и на ранен етап от разследването, са събрани достатъчно доказателства, че именно той е извършител на престъплението. Според прокурора имало реална опасност обвиненият да се укрие или извърши друго престъпление.

Динко Вълчев има криминално досие. През 2000 година той е осъждан да заплати 500 лева глоба за причиняване на средна телесна повреда. 2 години по-късно е подведен под отговорност за притежание на оръжие. Според запознати Динко има психически проблеми. Само преди няколко седмици той погреба майка си, без да уведоми нито полицията, нито личния лекар за смъртта на възрастната жена, която страдала от тежко раково заболяване.

Съдебният състав реши да остави зад решетките обвиняемия, тъй като се касае за тежко престъпление. Според съда също има реална опасност да се укрие. А в отговор на едва ли не тежкото физическо състояние на животновъда съдия Стойков иронично заключи: „Щом 24 часа си рязал колата за скрап, значи не си толкова инвалид”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама