Румънски и чешки полицаи бдят за реда в Слънчев бряг и Приморско

16:41, 01 юли 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънски и чешки полицейски служители подпомагат от днес българските си колеги в районните управления Несебър и Приморско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тяхното присъствие е в съответствие с подписаните правила за извършване на съвместни действия по осъществяването на патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред и сигурността в курортите по Южното Черноморие през активния летен сезон.

Полицейските служители бяха посрещнати от началниците на районните управления - румънският екип от главен инспектор Живко Даскалов, а чешкият – от гл. инспектор Галин Згуров. Командированите чужди полицейски служители са запознати със задачите по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, като особено внимание е отделено на спецификите в съответните региони. Предвидено е румънските и чешки полицейски служители да пребивават в Слънчев бряг и Приморско до началото на септември, като ротацията на смените им ще се извърши през един месец.

За първа смяна в Несебър от Румъния пристигнаха агенти Флорин Нарчис Ангел и Бейхан Мустафа, а в Приморско - Дмитрий Бурцев и Павел Храдилек. Те са придружавани от служителя от отдел „Международно сътрудничество” на Президуима на чешката полиция – капитан Марек Хрушка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама