Българи и чужденци посрещнаха Джулая в Бургас (снимки и видео)

08:44, 01 юли 15 / Любопитно 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди хора посрещнаха първото юлско утро за 2015 г. на плажа в Бургас. Под звуците на легендарната песен „Джулай Морнинг“ на групата „Юрая Хийп“ да видят изгрева на слънцето се събраха хора на всяка възраст, някои събудили се в ранни зори, други – останали от купона от предната вечер, когато на сцената до Моста се изявиха редица рок изпълители начело с Джеф Скот Сото.

Освен бургазлии на плажа имаше хора, дошли и от вътрешността на страната. Направи впечатление присъствието на много чужди граждани. Англичани, турци, скандинавци, руснаци – разнообразна реч се чуваше на пясъчната ивица в Бургас. Някои присъстваха за първи път, други казваха, че от години вече посрещат изгрева на 1 юли на брега на морето.

На плажа имаше множество палатки, от които се подаваха сънени младежи и девойки. Други се топлиха около запалените огньове на групи. Трети се потапяха в сутрешното хладно море. Повечето обаче не пропуснаха да заснемат слънцето, чийто розово-червен силует се показа на хоризонта точно в 5,36 ч. Без съмнение многобройни снимки и селфита на фона на красивата гледка ще изпълнят социалните мрежи в интернет днес.

Празникът завърши обичайно както всяка година – с много хубави спомени и тонове смет, свидетелстващи за нощния купон. Към 6,30 часа повечето хора вече си бяха тръгнали от плажа. След тях дойде редът на чистачите, чиято задача е да приведат бързо плажа в благоприличен вид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама