Намерените кости в Банево били на изчезналия преди месеци Бехчет Ахмед

16:08, 30 юни 15 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намерените вчера кости от запален труп край Банево са на обявения за общодържавно издирване през месец април Бехчет Ахмед. Виновник за жестокото убийство е психичноболният Динко Вълчев. Инциденът, довел до фаталния край за Ахмед, е станал заради скандал за агнета. Динко Вълчев пребил до смърт с метален кол Бехчет Ахмед от Айтос и с помощта на друг мъж запалил трупа му. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Драмата се разиграла още на 20-ти март. Тогава айтозлията, търгуващ с животни, отишъл в къшлата на Динко за закупуване на агнета. Между двамата е възникнал скандал вероятно за покупко-продажбата. Тогава обвиняемият взел метален кол, с който ударил няколко пъти смъртоносно по главата Бехчет Ахмед. Динко изгорил тялото на жертвата си с помощта на друг мъж – негов помощник в отглеждането на животните. От трупа му са останали само фрагменти от кости.

За да укрие следите по извършеното убийство, Динко нарязал автомобила на жертвата си, след което предал металните части за скрап в различни пунктове. Двигателят на автомобила обаче останал в района на къшлата.

Притеснени от изчезването на Бехчет, близките му подават сигнал в полицията, като е обявен за общодържавно издирване. Убийството е разкрито в следствие на получена и реализирана оперативна информация от служители на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас.

Динко е задържан вчера, както Topnovini.bg съобщи. Днес Бургаската окръжна прокуратура му постанови 72 часа арест. Спрямо него е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

В хода на разследването са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания, следствен експеримент и др. Назначени са множество експертизи, имащи отношение към предмета на доказване.

Обвиняемият е отведен в следствения арест, където ще остане до гледане на мярката за неотклонение.

Припомняме, че преди няколко седмици психичноболният погреба починалата си от рак майка в двора на къщата си. Тогава той беше задържан за разпит, но след като аутопсията установи причината за смъртта, Динко беше пуснат на свобода.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама