Изграждат многофункционален парк за спорт и отдих в „Меден рудник”

10:24, 30 юни 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изграждането на многофункционален парк за отдих и спорт в зона "Г" на "Меден рудник". Той е разположен на голяма площ между блокове 126, 127 и 128, но реално ще се ползва от хиляди жители на комплекса, съобщиха от пресцентъра на Общината.

"Хората отдавна поискаха този парк, пращаха ми подписки, но трябваше време, за да осигурим необходимите средства. Сега зона "Г", която изостава в инфраструктурно отношение от "А", "Б" и "В", ще има повод да се гордее с нещо модерно и функционално. Ще се постараем паркът да е готов наесен за празника на квартала", каза кметът Димитър Николов.

Теренът за интервенция представляваше неблагоустроено междублоково пространство, от което бяха премахнати незаконните гаражи. Проектът предвижда цялостно преоформяне и обновяване на територията. Там ще се изгради нова алейна мрежа за разходки. Ще се монтира нова паркова мебел и енергоспестяващо осветление, каквото вече има в целия "Меден рудник". Ландшафтните архитекти в момента подбират подходяща зеленина.

В парка ще има детска площадка  с ударопоглъщаща настилка. В близост до нея ще се изгради фитнес на открито с разнообразни уреди. По проекта е предвидена поляна за отдих на открито. В пространството пред пенсионерския клуб ще се поставят маси за игра на шах и табла.

В спортната зона на парка ще има специално изградена площадка за пързаляне с ролери, където младежите да се учат на слалом между конусчета. В обхвата на обекта попада многофункционално спортно игрище с възможност за игра на тенис.

Водещо начало при проектирането беше там да има по нещо за всеки - от най-малките до възрастните хора, за да може новият парк да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората от "Меден рудник".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама