3,6 млн. лв. превръщат бившия бургаски интернат в модерно училище

14:25, 28 юни 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сумата от 3 602 707.42 лв. без ДДС е предвидена за преустройството и промяната на предназначението на съществуващата сграда на бившия интернат „Ал. Г. Коджакафалията” и обособяването й за учебен корпус. Това става ясно от обществената поръчка, която е обявена от Община Бургас. Финансирането е съвместно с пари от еврофондовете и собствени бюджетни средства на кметството.

Строителите дейности включват монтиране на отоплителен водогреен котел на течно гориво и газ 350kW в съществуващо котелно и пристройка за нова асансьорна уредба, изграждане на топла връзка на второ ниво между двете учебни сгради и на топлопровод. Ще се реконструира и дворът на сградата – площ от 2913 кв. м.

Срокът за изпълнение на поръчката е по предложение на участника, но не по-дълъг от 370 дни.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти или заявления за участие до 3 август тази година. Предложенията ще бъдат отворени на следващия ден.

Сградата на "Коджакафалията" дълги години бе използвана като сиропиталище, в което децата се отглеждаха на казармен принцип. Миналата година децата бяха преместени и настанени на групи от по 7-8 в малки защитени жилища, където са обгрижвани и възпитавани много по-добре. Сега кметът Николов привежда в действие своята отдавна лансирана идея сградата да стане част от модерен образователен кампус в сърцето на града. Той ще включва ПМГ "Акад. Никола Обрешков", Гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски", Вечерна гимназия "Захари Стоянов", новия Ученически дворец на спорта и "Коджакафалията".

Изготвеният проект предвижда мащабно вътрешно и външно преустройство на бившето сиропиталище с цел осигуряване на съвременни учебни стаи с максимално ясни технологични връзки. Сградата ще се обвърже функционално с всички останали чрез атрактивен стъклен ръкав/топла връзка. Това драстично ще подобри условията за обучение на над 2000 ученици в ПМГ "Акад. Никола Обрешков"  и  ГРЕ "Г. С. Раковски", както и на 320 ученици от Вечерната гимназия. Реконструкцията ще позволи увеличаване на приема в тези училища, които са сред най-желаните не само на градско, но и на областно ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама