Ученичка получи парична награда за “Отличник на випуск" от Община Търговище

Възпитаничката на I СОУ "Свети Седмочисленици" в Търговище Симона Иванова, получава финансово стимулиране за "Отличник на випуск" – 2013 от Община Търговище, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

Момичето ще получи една минимална работна заплата, заради това, че е завършило средното си образование с успех "Отличен".

Решението е взето от Комисията по стипендиите, избрана по Наредбата за условията и реда за стимулиране на децата и младежите с изявени дарби от община Търговище.
При завършването си Симона спечели и годишния конкурс на училището за най-достоен следовник на “Свети Седмочисленици”.

Право на участие имаха всички ученици от гимназиален етап на училището. Участниците писаха есе на тема „Моето училище”. За класирането освен качествата на есето имаха значение постиженията на кандидата в областта на науката, изкуството, спорта и неговите личностни качества, описани в препоръка от учител.
Симона проявява засилен интерес към публицистиката. Тя е носител на общински, областни и национални награди за литературно творчество, винаги е била активна в работата по проекти и иновации, притежава умения да формира и защитава собствена позиция.

 

Social

Коментари